Vienu žingsniu arčiau ekologiškumo – bendrovė BKT jungiasi prie Globalios ekologiškos natūralaus kaučiuko gamybos platformos

Vienu žingsniu arčiau ekologiškumo – bendrovė BKT jungiasi prie Globalios ekologiškos natūralaus kaučiuko gamybos platformos

26.07.2024

Bekelės padangų gamybos lyderė jungiasi prie ekologišką kaučiuko gamybą, perdirbimą ir naudojimą propaguojančios Globalios ekologiškos natūralaus kaučiuko gamybos platformos ir taip patvirtina savo atsidavimą ekologiškai gamybos praktikai

Milanas, 2024 m. birželio 26 d.

Bendrovė BKT – tarptautinė bekelės padangų gamybos lyderė – didžiuojasi, galėdama pranešti   apie savo prisijungimą prie Globalios ekologiškos natūralaus kaučiuko gamybos platformos   (angl. Global Platform for Sustainable Natural Rubber, GPSNR). Bendrovei BKT, garsėjančiai gebėjimu greitai diegti pažangiausias pasaulio praktikas, tai yra dar vienas žingsnis perspektyvios, ekologiškos ir atsakingos, GPSNR reikalavimus atitinkančios, gamybos praktikos diegimo kryptimi.

Natūralaus kaučiuko gamyba atveria įvairialypes gamybos ekologinės ir socialinės sričių gerinimo galimybes. Kaučiukmedžių plantacijų plėtra veikia atogrąžų miškus, o ekologiška gamybos praktika leidžia išsaugoti bioįvairovę ir sumažinti šiltnamio dujų emisiją. Be to, etiškai ir ekologiškai gamybai yra labai svarbu užtikrinti orias darbo sąlygas kaučiukmedžių plantacijų darbuotojams ir ginti jų teises.

Siekiant įgyvendinti šiuos tikslus ir plėtoti ekologišką gamybos praktiką buvo sukurta Globalios ekologiškos natūralaus kaučiuko gamybos platforma, kuri suvienijo natūralaus kaučiuko tiekėjus ir gamintojus, padangų gamintojus, nevyriausybines organizacijas, mokslo įstaigas ir kitus šios pramonės šakos dalyvius.

Prisijungusi prie GPSNR, BKT darsyk patvirtino siekį formuoti bendrovės vertybes atitinkančią natūralaus kaučiuko tiekimo grandinę. Tapusi GPSNR nare, BKT gavo prieigą prie platformos, kuri padeda standartizuoti stabilios plėtros atskaitomybę, ir skaitmeninių platformų, skirtų užtikrinti atitiktį nuo 2024 metų gruodžio įsigaliosiančio ES miškų naikinimo vengimo reglamento (angl. European Deforestation Regulation, EUDR) reikalavimams.

„Pagrindiniai GPSNR principai visiškai atitinka mūsų ekologinio, socialinio ir korporacinio valdymo politiką. Priimtas sprendimas leis mums kurti ir įgyvendinti tarptautinius standartus atitinkančios natūralaus kaučiuko ekologiško tiekimo skaitmeninės kontrolės iniciatyvas. Be to, prisijungę prie GPSNR, galėsime palaikyti ir plėsti stabilios plėtros iniciatyvas, nukreiptas į mūsų natūralaus kaučiuko tiekimo grandinės struktūrinių ir kokybinių pokyčių pagreitinimą per artimiausius penkerius metus“, — paaiškina Rajiv Poddar, BKT valdantysis direktorius.

Siekdama šio tikslo, BKT glaudžiai bendradarbiauja su įvairiomis Indijos valstybinėmis institucijomis, įskaitant Indijos kaučiuko pramonės tarybą ir Indijos automobilių padangų gamintojų asociaciją, bei daugeliu pirmaujančių pasaulinės natūralaus kaučiuko rinkos dalyvių.

„Prisijungimas prie GPSNR mums reiškia tiesioginę tarpusavio sąveiką su aukščiausios kokybės natūralaus kaučiuko tiekėjais visame pasaulyje, o tai yra kritiškai svarbu mūsų bendrovei, kuri visada laikosi aukščiausių kokybės standartų, — pabrėžia Rajiv Poddar. — Šis strateginiu požiūriu svarbus ir sąmoningas sprendimas patvirtina mūsų plėtros planus ir skatina tolesnį gamybos ekologiškumo didinimą“.

Prisijungusi prie GPSNR, BKT dar kartą patvirtino savo ištikimybę pagrindiniams ekologiškos miškininkytės, vandens išteklių valdymo, teritorijų apsaugos, darbo ir žmogaus teisių apsaugos, lygybės, žaliavų kilmės sekimo, veiklos skaidrumo, švietimo ir kovos su korupcija principams.