Agrarinės miškininkystės ir miškininkystės tikslų įgyvendinimas su BKT padangomis FORESTMAX ir FORESTLAND

Agrarinės miškininkystės ir miškininkystės tikslų įgyvendinimas su BKT padangomis FORESTMAX ir FORESTLAND

Daugumoje Europos šalių agrarinė miškininkystė yra pripažinta perspektyvia žemės ūkio sritimi. BKT pristatė dviejų pažangių puikiomis savybėmis pasižyminčių modelių padangas, leisiančias veiksmingai siekti šio žemės ūkio sektoriaus tikslų.

Serenjas (Italija), 2024 m. gegužės 23 d.

Šiuolaikiniame pasaulyje vis labiau populiarėja agrarinės miškininkystės sistemos, kurios leidžia sumažinti kintančio klimato lemiamą žemės ūkio paskirties žemės ir miškų pažeidžiamumą. Be to, šios sistemos stiprina žemės ūkio bendrovių potencialą ir atveria gausybę galimybių bei teikia įvairių privalumų. Siekdama padėti agroįmonėms atskleisti visą agrarinės miškininkystės potencialą, bendrovė BKT, besididžiuojanti geriausios bekelės padangų gamintojos vardu, pristatė dviejų modelių padangas, kurios sukurtos specialiai daugiafunkcei paskirčiai, t. y. situacijoms, kuriose žemės ūkio paskirties žemėse svarbus vykdomų veiksmų efektyvumas, o miško sklypuose – technikos galingumas.

Šios dvi padangos — FORESTMAX (radialinė) ir FORESTLAND (diagonalinė) — atitinka žemės ūkio vietovės poreikius, kurioje plėtojama agrarinė miškininkystė ir kuriai būdinga reljefo įvairovė, sukurianti sudėtingas eksploatavimo sąlygas ir su tuo susijusią didelę technikai tenkančią apkrovą. Dvi prieš kelis mėnesius dienos šviesą išvydusios BKT naujovės teikia patikimą ir itin saugų sprendimą, kurio pagrindinis privalumas yra daugiafunkcė paskirtis.

Ieškojome sprendimo, kuris atitiktų agrarinio sektoriaus įmonių lūkesčius, susijusius su tuo, kad šiame sektoriuje žemės ūkio darbai kaitaliojasi su dar sudėtingesniais miško darbais. Šios dvi padangos išsiskiria tuo, kad puikiai prisitaiko prie įvairaus, be kita ko, nelygaus reljefo, kuriame gausu apgadinti neatsparias padangas galinčių šakų, medžių nuolaužų, šaknų, akmenų, — pasakoja BKT Europe žemės ūkio padangų vadybininkas Denis Piccolo. — Šie iššūkiai FORESTMAX ir FORESTLAND padangoms nebaisūs, nes jos yra puikiai pritaikytos specifiniams žemės ir miškų ūkio poreikiams“.

Tvirtumas ir išskirtinis atsparumas įpjovimams net sudėtingiausiomis darbo sąlygomis yra pagrindinės šių padangų savybės. Padangos FORESTMAX gaminamos iš specialaus gumos mišinio, o jų konstrukcija su plieniniu brekeriu iš esmės sumažina riziką pradurti padangas miško sklypuose, o nelygioje ir sunkiai pravažiuojamoje vietovėje šios padangos pasižymi puikiu sukibimu ir stabilumu. Padangos FORESTLAND – tai itin tvirtos ir patikimos padangos, kurios dėl specialaus poliesterio karkaso ir galingos šoninės briaunos įveikia itin sudėtingas sąlygas.

Atsparaus protektoriaus ir specialios pečių zonos konstrukcijos derinys suteikia FORESTMAX padangoms puikias savaiminio valymosi savybes, kurios taip pat pasiteisina situacijose, kai traktoriais atliekami tam tikri žemės ūkio darbai, pavyzdžiui, dirvos įdirbimas ar akmenų skaldymas. Atvira FORESTLAND padangų pečių zona užtikrina puikų sukibimą su puria dirva, o standūs sutvirtinti gruntkibiai garantuoja patikimą sukibimą su bet kokiu gruntu ir pasižymi puikiomis savaiminio valymosi savybėmis.

Be to, bendra šių dviejų naujų padangų savybė yra stabilumas, kuris yra itin svarbus siekiant sudėtingų žemės ūkio darbų saugumo.

BKT padangos FORESTMAX ir FORESTLAND atliepia bendrovės siekį gaminti vis pažangesnes padangas, specialiai sukurtas perspektyvių sistemų plėtrai pagreitinti ir didinti į kokybę orientuotų įmonių našumą.