Lietuvoje sudvejinti STARCO-GS ratai sumontuoti traktoriuje

08.09.2014

Vasaros pabaigoje UAB STARCO surengė pirkėjams praktinius STARCO-GS sudvejintų ratų montavimo mokymus. Šįkart mokymai vyko užsakovo ūkyje. Mūsų kolega Egidijus sudvejintais ratais prekiauja jau ilgą laiką, o daba jo patirtį papildė ir praktiniai mokymai.

Lietuvoje sudvejinti STARCO-GS ratai sumontuoti traktoriuje

Parodomasis ratų montavimas tapo ir nedidele reklamine akcija.

Užsakovas savo ūkyje naudoja traktorių Claas Action 850. Tai galinga ir patikima mašina, o jos naudojimo galimybės itin plačios. Šįsyk prie traktoriaus buvo prikabintas švedų firmos Vaderstad ražieninis kultivatorius Carrier 500.

Lietuvoje sudvejinti STARCO-GS ratai sumontuoti traktoriuje

Ražieninis kultivatorius yra specialiai pritaikytas įdirbti dirvą – apdoroti ražienas, lyginti vagas, purenti, akėti ir voluoti dirvą.

Kultivatoriaus charakteristikos: darbinis plotis 5 metrai, 3 sekcijos ir beveik 5 tonų masė! Suprantama, kad vilkti tokią įrangą gali tik itin galingas traktorius, tačiau ir jam susidoroti su tokia užduotimi yra nelengva, nes dirva gali būti šlapia, o ratai gali prasisukti ir buksuoti.

Lietuvoje sudvejinti STARCO-GS ratai sumontuoti traktoriuje

STARCO-GS sudvejinti ratai HD Plus montuojami siekiant sumažinti buksavimą. Ratai komplektuojami su padangomis 520/85R42 157B TL BKT Agrimax RT-855 (20.8R42).

Atlikusi skaičiavimus panašiomis eksploatavimo sąlygomis, STARCO gavo tokius rezultatus:

Degalų sąnaudų sumažėjimas, %

Greitis, km/val.

Buksavimas

Įprasti ratai

-

5

Reikšmingas

STARCO-GS sudvejinti ratai HD-Plus

nuo 30 iki 60

20

Minimalus

Jūs be abejonių sutiksite, kad mažesnės degalų sąnaudos ir didesnis dirvos apdorojimo greitis yra svarbūs rodikliai, dėl kurių verta savo traktoriuje sumontuoti sudvejintus ratus. Juo labiau, kad išlaidos sistemai įsigyti tėra vienkartinė investicija, o sudvejintų ratų teikiama nauda bus juntama nuolat. Tad ši investicija yra akivaizdžiai naudinga.

Lietuvoje sudvejinti STARCO-GS ratai sumontuoti traktoriuje

Užsakovas su mūsų argumentais sutiko, todėl įsigijo STARCO-GS sudvejintų ratų HD-Plus komplektą. Dovanų gavo ratų montavimo mokymus, kurie buvo naudingi abiem šalims, t. y. tiek užsakovui (Aidanas Dumbinskas, ūkio savininkas), tiek pardavėjui (bendrovė STARCO). Negana to, užsakovas užtikrino rekomenduosiąs sudvejintus ratus savo kolegoms.

Primename, kad STARCO-GS – tai naujas šveicarų gamyklos STARCO Schaad pavadinimas.